Σελίδες

24 Ιουν 2011

Μπισκοτακια

  • 1 φλιτζάνι φαρίνα
  • 1/4 κουταλάκι σόδα
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 κουταλάκια λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδα(προαιρετικά)
Κοσκινίστε σε μπολ το αλεύρι με την σόδα..Προσθέστε την ζάχαρη και ανακατέψτε.
Ανοίξτε μια λακούβα στην μέση.Χτυπήστε μαζί το αυγό, το γάλα και το λάδι και ρίξτε τα στο αλεύρι.Ανακατέψτε καλά μέχρι αν γίνουν ομοιόμορφος χυλός.Προσθέστε την σταφίδα.
Ζεστλανετε και λαδώστε ελαφριά ένα τηγάνι.Ρίξτε κουταλιές από τον χυλό κσι τηγανίστε μέχρι να κάνουν φούσκες.Γυρίστε τα από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν.Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
-Μπορείτε να τα αφήσετε στην κατάψυξη μέχρι  μήνα, βάζοντας στρώσεις από λαδόκολλα ανάμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου