- 2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο γάλα
- 3 κεσεδάκια γιαούρτι
- ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
- ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλιτζ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι
Βάζεις νερό κ ζάχαρη σε κατσαρόλα να πάρει 1 βράση.
Το βγάζεις από τη φωτιά, προσθέτεις το μέλι, ανακατεύεις καλά κ αφήνεις να κρυώσει.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζεις το γάλα να πάρει 1 βράση κ αφήνεις να κρυώσει.
Όταν κρυώσουν όλα , βάζεις σε μπολ το γιαούρτι, κ προσθέτεις σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας με αυγοδάρτη. Μετά προσθέτεις κ το σιρόπι ζάχαρης, ανακατεύεις κ βάζεις κατάψυξη.
Ανα 2-3 ώρες ανακατεύεις με μίξερ να φύγουν τα κρυσταλλάκια και να αφρατέψει το παγωτό. Εννοείται το ξαναβάζεις κατάψυξη μετά. (2-3 φορές)
Μετά το βάζεις στα ειδικά χωνάκια παγωτού η αφήνεις σε μπολ. Για μεγάλους βάζεις αν θες και ξηροκάρπια.
Καλή επιτυχία αστεράκια!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου