Σελίδες

26 Ιαν 2012

Χαλβάς με σιμιγδάλι από την Ανθή.



  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι
  • 3 ποτήρια ζαχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • κανέλλα
  • γαρύφαλλο  
 Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Σε ένα μπολ βάζουμε ζεστό νερό και διαλύουμε όσο μπορούμε την ζάχαρη. Όταν πάρει χρυσό χρώμα το σιμιγδάλι προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη με το νερό και θέλουμε για άρωμα κανέλα και γαρυφαλο. Το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει παχύρευστο. Βάζουμε σε φόρμα και ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ζάχαρη με μελί στην μίση ποσότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου