Σελίδες

15 Νοε 2016

Κριτσινάκια!!!



  • 1 φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κούπα αλεύρι σκληρό
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας χλιαρό νεράκι
  • 1 κουταλάκι μπεικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό, όσο χρειαστεί.
Ανοίγουμε ένα στενόμακρο φύλλο, περίπου μισό εκατοστό και κόβουμε λεπτές λωρίδες ανάλογα με το πόσο λεπτά θέλουμε να βγουν τα κριτσίνια μας. Στρίβουμε βιδωτά το κάθε λωριδάκι μέχρι να πάρει στριφτό σχήμα.
Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα κοντά το ένα στο άλλο και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.

-Μπορούμε να προσθέσουμε στην ζύμη μυρωδικά ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου