- 50 γρ. ρύζι
- 1/4 κρεμμύδι
- λίγο σαφράν
- 1 κουταλιά σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
Πλύντε καλά το ρύζι και βράστε το σε άφθονο αλατισμένο νερό, καθαρίζοντας και τρίβοντας στο μεταξύ το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Όταν βράσει το ρύζι και πριν το σουρώσετε, αφήστε στην άκρη 1/2 ποτήρι ζωμού και διαλύστε το σαφράν.
Προσθέστε το ρύζι στο κρεμμύδι και το διαλυμένο σαφράν. Ανακατέψτε το ρύζι ώστε να πάρει γεύση και σερβίρετε χλιαρό.
Όταν βράσει το ρύζι και πριν το σουρώσετε, αφήστε στην άκρη 1/2 ποτήρι ζωμού και διαλύστε το σαφράν.
Προσθέστε το ρύζι στο κρεμμύδι και το διαλυμένο σαφράν. Ανακατέψτε το ρύζι ώστε να πάρει γεύση και σερβίρετε χλιαρό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου