Σελίδες

20 Σεπ 2018

Χοχλιοί γιαχνί




  • 1 κιλό μεγάλα σαλιγκάρια
  • 4-5 ντομάτες 
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια
  • 1/2 σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • αλάτι ,πιπέρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Βάζουμε τα σαλιγκάρια σε ένα λεκανάκι με νερό για να μαλακώσουν εξωτερικά και στην συνέχεια με ένα μαχαιράκι καθαρίζουμε τις ακαθαρσίες από το κέλυφος. Τους ξεπλένουμε καλά και τους αφήνουμε να στραγγίξουν. Βάζουμε στη κατσαρόλα λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες το ξύδι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά περίπου και στην συνέχεια προσθέτουμε τα σαλιγκάρια. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου