Ως (εντελώς) άχρηστη μαγειρισσα έπρεπε να ψάξω συνταγή για να φτιάξω το κλασσικό ,ταπεινό ρυζογαλάκι.Ορίστε, λοιπόν:
- 11/2 φρέσκο γάλα
- 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 1 φλυτζάνι νερό
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 5 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
- 1 βανίλια
- τριμμένη κανέλλα
Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε μέσα το γάλα με το κορν φλάουερ.Ανακατεύετε καλά και ξαναβάζετε στην φωτιά να πάρει άλλη μια βράση.
Το αφήνετε να "σταθει"για μια ώρα και σερβίρετε μέσα σε ατομικά μπολάκια και -προαιρετικά- πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα.
Έκανα για τον μικρό (16 μηνών) μια παραλλαγή και ήταν ...γιαμ γιαμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβαλα λιγότερο κορν φλάουερ (2 κουταλιές) και δεν έβαλα βανίλια (έβαλα όμως μια φετούλα φλούδας λεμονιου).
Γάλα αντι για φρέσκο,έβαλα εβαπορέ.Και την ζάχαρη με το κορν φλάουρ (για να γλυτώσω λίγο ανακάτεμα) τα έριξα τα τελευταία 15 λεπτά.