Σελίδες

18 Αυγ 2012

Κουλουράκια μαλακά με μέλι και βρώμη, από την Χαρά.


  • 2  Κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
  • 4 κ.σ. Αλεύρι λευκό
  • 2 κ.σ μπεικιν παουντερ
  • 1 Κούπα νυφαδες βρωμης
  • 1 Μεγαααλη κ.σ. μέλι
  • 1 Αυγό
  • 1 Κεσεδακι γιαούρτι advance ( ή οποιοδημοτε άλλο γιαούρτι )
  • 1/2 κουπα ελαιόλαδο
  • 3/4 της κούπας ζαχαρη μαύρη με την μελασα του( εγω περνω την fytro )
  • 1/3 κ.γ. Αλάτι
  • 1 κ.σ. Κανέλα
  • 1 κ.γ. Μοσχοκαρυδο
 
 
Ζυμωνουμε όλα τα υλικά μαζι ( χωρίς σειρά προτεραιότητας )
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή κι ας κολλάει στα χέρια ,
Αλλα και να μπορούμε να πλασουμε με ευκολία !
Μπορούμε να δώσουμε ότι σχήμα θελουμε ,
Τα κουπατ δεν κάνουν δουλειά στη συγκεκριμένη ζύμη
Εγω συνήθως κάνω σαλιγκαρακακια !
 
Ψηνουμε σε λαδοκολλα στους 200 στον αέρα πάνω κάτω
Για 12 λεπτά ανάλογα πόσο μαλακά τα θελουμε !
 
( η συνταγή είναι για 2 ταψια )
 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ καλά και απλή συνταγή! Δοκιμασμένη με μεγαλη επιτυχία.
    Αρεσε στον μικρό και ξεφύγαμε λίγο από τα τυποποιημένα μπισκοτάκια τύπου "μιράντα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή