- 2 Κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
- 4 κ.σ. Αλεύρι λευκό
- 2 κ.σ μπεικιν παουντερ
- 1 Κούπα νυφαδες βρωμης
- 1 Μεγαααλη κ.σ. μέλι
- 1 Αυγό
- 1 Κεσεδακι γιαούρτι advance ( ή οποιοδημοτε άλλο γιαούρτι )
- 1/2 κουπα ελαιόλαδο
- 3/4 της κούπας ζαχαρη μαύρη με την μελασα του( εγω περνω την fytro )
- 1/3 κ.γ. Αλάτι
- 1 κ.σ. Κανέλα
- 1 κ.γ. Μοσχοκαρυδο
Ζυμωνουμε όλα τα υλικά μαζι ( χωρίς σειρά προτεραιότητας )
Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή κι ας κολλάει στα χέρια ,
Αλλα και να μπορούμε να πλασουμε με ευκολία !
Μπορούμε να δώσουμε ότι σχήμα θελουμε ,
Τα κουπατ δεν κάνουν δουλειά στη συγκεκριμένη ζύμη
Εγω συνήθως κάνω σαλιγκαρακακια !
Ψηνουμε σε λαδοκολλα στους 200 στον αέρα πάνω κάτω
Για 12 λεπτά ανάλογα πόσο μαλακά τα θελουμε !
( η συνταγή είναι για 2 ταψια )
Πολύ καλά και απλή συνταγή! Δοκιμασμένη με μεγαλη επιτυχία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑρεσε στον μικρό και ξεφύγαμε λίγο από τα τυποποιημένα μπισκοτάκια τύπου "μιράντα".