Σελίδες

9 Οκτ 2014

Μαφινς με μπανανα

Ιδανικό σνακ για το σχολείο.


  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 μπανάνες ώριμες λιωμένες με το πιρούνι
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. του καφέ γάλα
  • 4 κ.σ. ηλιόσπορους για πασπάλισμα
Προσθέτουμε στο μπολ του μίξερ τα υλικά με την σειρά που αναγράφονται, χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα.Αφού προσθέσουμε και το αλεύρι ανεβάζουμε την ταχύτητα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, στα οποία έχουμε τοποθετήσει χάρτινες θηκούλες κατάλληλες για μάφινς. Πασπαλίζουμε κάθε μάφιν με τους ηλιόσπορους. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

(από την Αθηνά Τσογκα-Τουρνικιώτη)

1 σχόλιο: