Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17 Σεπ 2011

Τηγανίτες φούρνου από την Κασσιανή

  •  250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αβγο
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% ή πλήρες
  • 150 ml νερό
  • λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
  • Μέλι και κανέλα για σερβίρισμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα και λαδώνουμε μια λαμαρίνα ή βάζουμε λαδόκολλα.Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι.Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και σπάμε το αβγό και προσθέτουμε το γιαούρτι.Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια κολλωδης ζύμη.Αραδιάζουμε στη λαμαρίνα κουταλιές από το μείγμα σε κάποια απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Απο εκεί και πέρα τις συνοδεύουμε με ό,τι θέλουμε, μέλι και κανέλα, παγωτό, φρούτα κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου