Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 Σεπ 2012

Γιουβέτσι χωρις κρέας, απο την Ανθή


  • 1½ φλιτζ. κριθαράκι χοντρό
  • ½ φλιτζ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 φύλλο δάφνη
  • μαύρο πιπέρι μπαχάρι αλάτι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζ. ντομάτα φρέσκια, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 φλιτζ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση οριζοντίως
  • νερό ή ζωμό λαχανικών ή κρέατος
  • φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την πιπεριά ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε τη δάφνη, το πιπερι, το μπαχάρι και το αλάτι. Ρίχνουμε 2 φλιτζ. χλιαρό νερό ή ζωμό λαχανικών ή κρέατος και αφήνουμε να πάρει βράση. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ταψί, προσθέτουμε το κριθαράκι και τα ντοματίνια, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά. Κλείνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το φαγητό μέσα για άλλα 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με βασιλικό και σερβίρουμε με παρμεζάνα ή φέτα τριμμένη.
 
• Το γιουβέτσι πετυχαίνει όταν το βγάλουμε από τη φωτιά, χωρίς να έχoυν απορροφηθεί εντελώς τα υγρά τoυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου