Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14 Νοε 2012

Γιουβαρλάκια κοκκινιστά, από την Σέβη



(υλικά για 6 άτομα)
  •  500 γρ κιμάς
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/4 κούπας ρύζι
  • 1 αυγό
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 καρότο
  • λίγο λάδι
  • αλατι,
  • πιπερι
 
 Για τη σως :
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 3 κ.σ. βούτυρο 1,5-2 λίτρα νερό ή ζωμό
  •  σαλτσα ντοματας
 
 Πλάθουμε όλα τα υλικά εκτός το καρότο και την πιπεριά και τα βάζουμε στο ψυγειο για 30' να φουσκώσει το ρύζι.
 Καίμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας να πάρει χρώμα, προσθέτουμε το ζωμό αλάτι , πιπέρι και συνεχίζουμε ανακατεύοντας να γίνει σάλτσα. Οταν βράσει ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια , χτυπάμε στο μπλέντερ να λιώσει η πιπεριά και το καρότο (εγώ βάζω και σκόρδο) και τα ρίχνουμε κι αυτά. Αν θελουμε να χυλώσει καλά βάζουμε εξτρα ρύζι, βράζουμε για 20' και λιγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό ρίχνουμε την κόκκινη σάλτσα.
 Γινονται τέλεια και ειναι μια παραλλαγή απο τα συνηθισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου