Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 Νοε 2016

Κριτσινάκια!!!



  • 1 φλυτζάνι καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κούπα αλεύρι σκληρό
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κούπας χλιαρό νεράκι
  • 1 κουταλάκι μπεικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη και να μην κολλάει στα χέρια.Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό, όσο χρειαστεί.
Ανοίγουμε ένα στενόμακρο φύλλο, περίπου μισό εκατοστό και κόβουμε λεπτές λωρίδες ανάλογα με το πόσο λεπτά θέλουμε να βγουν τα κριτσίνια μας. Στρίβουμε βιδωτά το κάθε λωριδάκι μέχρι να πάρει στριφτό σχήμα.
Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα κοντά το ένα στο άλλο και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180.

-Μπορούμε να προσθέσουμε στην ζύμη μυρωδικά ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου