Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 Οκτ 2011

Ρυζόγαλο.Μια εναλλακτική στις βαρετές κρέμες, για το απόγευμα!


 Ως (εντελώς) άχρηστη μαγειρισσα έπρεπε να ψάξω συνταγή για να φτιάξω το κλασσικό ,ταπεινό ρυζογαλάκι.Ορίστε, λοιπόν:
  • 11/2 φρέσκο γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 5 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
  • 1 βανίλια
  • τριμμένη κανέλλα
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίξτε το ρύζι.Μόλις απορροφηθεί το νερό ρίξτε την ζάχαρη και το περισσότερο γάλα (κρατόντας ένα φλυτζάνι για μετά).Αφήστε το γάλα μίγμα να βράσει ανακατεύοντας συνεχως.Στο φλιτζάνι γάλα που κρατήσατε, ρίχνετε το κορν φλάουρ και την βανίλια και ανακατεύετε καλά.
Βγάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνετε μέσα το γάλα με το κορν φλάουερ.Ανακατεύετε καλά και ξαναβάζετε στην φωτιά να πάρει άλλη μια βράση.
Το αφήνετε να "σταθει"για μια ώρα και σερβίρετε μέσα σε ατομικά μπολάκια και -προαιρετικά- πασπαλίζετε με λίγη κανέλλα.

1 σχόλιο:

  1. Έκανα για τον μικρό (16 μηνών) μια παραλλαγή και ήταν ...γιαμ γιαμ!!!
    Εβαλα λιγότερο κορν φλάουερ (2 κουταλιές) και δεν έβαλα βανίλια (έβαλα όμως μια φετούλα φλούδας λεμονιου).
    Γάλα αντι για φρέσκο,έβαλα εβαπορέ.Και την ζάχαρη με το κορν φλάουρ (για να γλυτώσω λίγο ανακάτεμα) τα έριξα τα τελευταία 15 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή