Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25 Ιαν 2012

Μαρουλοντολμαδες(για οσους δε μπορουν το λαχανο) από την Αννη


Σημερα θα σας δωσω ενα αγαπημενο φαγητο του Στεργιου και του μπαμπα του,ελπιζω να σας αρεσει.
  •  2 μαρουλια μεγαλα
  • 1 καροτο
  • 1 κρεμμυδακι ξερο
  • Μισο κιλο κιμα η και λιγο περισσοτερο
  • 1 φλυτζανι του τσαγιου ρυζι αγριο(μπορειτε να βαλετε ο,τι ρυζι θελετε
  • λαδι
Πλενετε καλα τα φυλλα των μαρουλιων.Γεμιζετε μια κατσρολα με νερο, μολις βρασει βαζετε τα φυλλα και τα αφηνετε 1-2 λεπτα και τα βγαζετε με την τρυπητη κουταλα. Τριβετε στο μουλτι καροτο και κρεμμυδι, τα βαζετε σε ενα μπωλ με τον κιμα,το ρυζι πλυμενο καλα,το μαιντανο ψιλοκομμενο και λιγο λαδι.Τα ανακατευετε καλα και παιρνετε ενα ενα φυλλο μαρουλιου,σπατε λιγο το νευρο που εχει,βαζετε λιγη γεμιση,διπλωνετε πρωτα τα πλαγια και μετα κατα μηκος.
Αν σας περισσεψει γεμιση την πλαθετε σαν γιοβαρελακια.
Τα τοποθετειτε στην κατσαρολα,βαζετε λιγο λαδι ακομη,ενα πιατο απο πανω για να μην αρχισουν το κολυμπι καιβαζετε νερο να καλυφθουν καλα.Μαγειρευετε γυρω στα 40 λεπτα. Αν χρειαστει προσθετε νερο.
Ο Στεργιος τα τρωει σκετα ,δε του αρεσουν τα αυγοκομμενα .Εσεις ή τα αυγοκοβετε ή φτιαχνετε μια σαλτσα σαν αυτη που βαζω εγω.
 Σάλτσα:
Σε μια κατσαρολιτσα βαζω 2 μιση φλυτζανια του τσαγιου νερο με 3 κουταλιες κορν φλαουρ,ανακατευω να διαλυθει και μολις αρχισει να πηζει βαζω λιγη μουσταρδα και στυβω μισο λεμονι,λιγο πιπερι και ετοιμο.
Δε χρησιμοποιω καθολου αλατι αλλα αν θελετε εσεις βαλτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου