Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25 Ιαν 2012

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από την Φωτεινή.

  • 1 βαζάκι αμπελόφυλλα (αν βρείτε φρέσκα ακόμα καλύτερα, απλά τα ζεματίζετε λίγο και τα χρησιμοποιείτε, αλλά εδώ στο Αμέρικα σκούρα τα πράματα!)
  • 2 κούπες ρύζι
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • άνιθο
  • μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • λάδι

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και το μαϊντανό και τα ανακατεύετε με το ρύζι. Ρίχνετε και λίγο λάδι στο μείγμα, ώστε όταν το ανακατέψετε να πάει παντού. Παίρνετε ένα αμπελόφυλλο, το βάζετε με τα νεύρα προς τα πάνω και βάζετε ένα κουταλάκι του γλυκού μείγμα (όχι παραπάνω γιατί φουσκώνουν και γίνονται γίγαντες. Επίσης, το μείγμα το βάζετε πάνω-πάνω, εκεί που είναι το κοτσάνι του φύλλου, για να μπορέσετε να τυλίξετε). Τυλίγετε το πάνω μέρος του φύλλου, μετά τα πλαϊνά και μετά το ρολάρετε μέχρι την άκρη του, για να πάρει το γνωστό σχήμα. Καλύπτετε τον πάτο της κατσαρόλας με 2-3 στρώσεις αμπελόφυλλα (σκέτα, χωρίς γέμιση) κι από πάνω βάζετε τα τυλιγμένα. Όταν τα βάλετε όλα, προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστούν, λίγο λάδι και το λεμόνι. Τα καλύπτετε με ένα πιάτο (για να τα πατάει και να μην ανοίξουν στο βράσιμο) και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε κι άλλο νερό, μέχρι να είναι έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου