Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 Φεβ 2012

Ευκολη σπανακόπιτα για πολυάσχολες μαμάδες! -από την Φωτεινή


  • 1 πακέτο έτοιμο φύλλο (υποθέτω ότι δεν έχουμε χρόνο να ανοίγουμε δικό μας!)
  • 1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο (αν πάρουμε φρέσκο το ψιλοκόβουμε, αν είναι έτοιμο προτιμάμε το ψιλοκομμένο κι όχι αυτό που είναι ολόκληρα τα φύλλα)
  • Μπορούμε να προσθέσουμε κι άλλα μυρωδικά χόρτα (λάπατα, τσουκνίδες, γλυστρίδες κλπ) που τα βρίσκουμε στη λαϊκή
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Άνιθο
  • Μαϊντανό
  • 200 γρ. φέτα που την τρίβουμε με τα δάχτυλα σε κομμάτια
  • 1 αυγό
  • Λάδι για το μείγμα και λίγο για το ταψί

Ανακατεύουμε τα χόρτα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνιθο και το μαϊντανό. Προσθέτουμε το αυτό, τη φέτα και το λάδι. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά. Αν το μείγμα έχει πολλά υγρά, μπορούμε να προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ρύζι, για να τα τραβήξει στο ψήσιμο. Έχουμε ξεπαγώσει από πριν το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες. Λαδώνουμε το ταψί μας (εγώ τη φτιάχνω σε ένα γυάλινο στρογγυλό πυρέξ που δεν είναι πολύ μεγάλο, αν βάλετε μεγάλο ταψί προσαρμόστε τις ποσότητες), απλώνουμε το φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση ομοιόμορφα, βάζουμε και το από πάνω φύλλο, ρίχνουμε λίγο λάδι κι από πάνω και την χαράζουμε με ένα μαχαίρι για να βγαίνει ο ζεστός αέρας από το εσωτερικό της και να ψηθεί ομοιόμορφα, χωρίς να φουσκώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου