Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

28 Νοε 2013

Μηλόπιτα , απο την Γεωργία


                                                                                                                  (εκτέλεση απο την Ξανθή)
                                                                                     (εκτέλεση απο την Ανθή)
Υλικα για την ζυμη:
  • 125 γρ βιταμ
  • 200 γμ ζαχαρη
  • 4 αυγα
  • 180γμρ φαρινα
  • 2 βανιλες αρωμα
Υλικα για την γεμιση:
  • 4-5 μήλα
  • 125 γρ βιταμ
  • 200 γρ ζάχαρη
  • 1 κ.σ κανέλλα
  • λιγη καρυδόψιχα (προαιρετικά)
Σε ενα στρογγυλό ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και λιώνουμε τα 125 γρ βιταμ. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα ροδέλες πάχους περίπου 1,5 εκ και τα τοποθετούμε στο ταψί με την λιωμένη μαργαρίνη έτσι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Στα κενά αν θέλουμε βάζουμε την καρυδόψιχα. Απο πάνω ρίχνουμε την ζάχαρη και την κανέλα.
Χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη να αφρατέψουν και ρίχνουμε τα αυγά χτυπώντας για 2 λεπτά στη δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε την φαρίνα και τις βανίλιες και αναμειγνύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αποροφηθεί όλο το αλεύρι απο το μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα μήλα να παει πάντου και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Αδειάζουμε σε πιατέλα αναποδογυρίζοντας το ταψί για να είναι τα μήλα από πάνω. Αφαιρούμε το αντικολλητικό προσεκτικά και η μηλόπιτα είναι έτοιμη.
Σε αυτό το σημείο καλούμε τις καλοκαιρινές μανούλες για καφεδάκι!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου