Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 Δεκ 2013

Μπισκοτάκια χριστουγεννιάτικα (και όχι μόνο!) , από την Αννη

                                                                                           (εκτέλεση από Ελίνα)

  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή (όχι αυτή που είναι σαν λάσπη)
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. αλεύρι(συνήθως χρησιμοποιώ φαρίνα)...
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν - αν χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
  • 1 αυγό
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανίλια
  •  Προαιρετικά:
  • 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη


  
Χτυπάμε σε μια λεκανίτσα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα.Μετά ρίχνουμε το αυγό,τη βανίλια, χτυπάμε λίγο ακόμα με το μίξερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα, το αλεύρι, το μπέικιν και την τριμμένη κουβερτούρα και ζυμώνουμε τόσο όσο να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.Δεν παιδεύουμε παραπάνω τη ζύμη γιατί τα μπισκότα θα βγούνε πολύ σκληρά. Φτιάχνουμε τη ζύμη ρολό, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 τουλάχιστον λεπτά. Όταν βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 με αντιστάσεις. Αλευρώνουμε την επιφάνεια όπου θα δουλέψουμε και κόβουμε ένα κομμάτι ζύμη, το ανοίγουμε με τον πλάστη και κόβουμε σχεδιάκια με κουπ πατ, τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!!!
Extra tips:
Μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη το πρωί και να φτιάξετε τα μπισκοτάκια το απόγευμα ή την επόμενη μέρα.
Τα μπισκοτάκια ψήνονται σχετικά γρήγορα οπότε να τα παρακολουθείτε.
Όταν θα βγούνε από το φούρνο θα είναι πολύ μαλακά, αλλά καθώς θα κρυώνουν θα σκληρύνουν, γι' αυτό μην τα βγάλετε αμέσως από το ταψί. Χρησιμοποιείστε άλλο ταψί για τη δεύτερη φουρνιά.
elina's edit: εγώ έβαλα από επάνω γλάσο  με χρώματα ζαχαροπλαστικής και πολύχρομες τρουφίτσες
Υλικά για γλάσο :
  • 400 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 3-4 κουταλιές ζεστό νερό (ή γάλα)
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
Ανακατεύουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Χωρίζουμε σε μπολάκια ανάλογα με το πόσα χρώματα θα χρειαστούμε και ρίχνουμε σε καθε ένα 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (συνηθως υπάρχουν σε χρώματα μπλε-κίτρινο-κοκκινο, οπότε πχ για πράσινο θα ανακατέψουμε μπλέ και κίτρινο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου