Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

18 Ιαν 2014

Κεικ με φουντούκι και πορτοκάλι, από την Αννη

Δοκίμασα ένα πολύ νόστιμο κέικ, το έχω ήδη φτιάξει δύο φορές και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας!!!


                                                                                       ( εκτέλεση από την Ανθή)
  • 2 κούπες φαρίνα κοσκινισμένη
  • 1 βανίλια 
  • μισό φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη(ό,τι θέλετε άσπρη, καστανή)
  • 4 αβγά
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι
  • μισή πλάκα κουβερτούρα λιωμένη
  • φουντούκι τριμμένο (περίπου ένα φλιτζανάκι του καφέ)
  • 1 κουταλιά κονιάκ (προαιρετικά)
Πλένουμε και ανοίγουμε το πορτοκάλι στα δύο, ελέγχουμε για κανα κουκούτσι, το βάζουλε όλο στο μουλτι και το λιώνουμε. Χτυπάμε ζάχαρη με αβγά μέχρι να αφρατέψουν.Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε να ομοιογενοποιηθούν.Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη- αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 σε αντιστάσεις ή όπως ψήνετε συνήθως το κέικ ανάλογα με το φούρνο σας περίπου για μια ώρα.Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου