Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 Απρ 2014

Κεικ με ινδοκάρυδο, από την Ξανθή.


  • 1 συσκευασία φαριναπ
  • 1 βιταμ
  • 450γρ ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανίλιες και 6-7 σταγόνες υγρή βανίλια
  • 250γρ γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ ινδοκάρυδο

Αρχικά χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη συνέχεια το γάλα, τις βανίλιες και το αλάτι. Έπειτα τη φαρίνα σιγά-σιγά και αφού ανακατευτεί καλά προσθέτουμε και το ινδοκάρυδο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Το ψήνουμε όπως όλα τα κέικ ανάλογα με την κουζίνα μας (εγώ συνήθως το ψήνω στον αέρα στους 170 για περίπου μια ώρα)
Η μυρωδιά του είναι τρέλα!!!

2 σχόλια:

  1. Το έφτιαξα χθες (εγώ η ανεπρόκοπη)!! Υπέροχη γεύση! Ισως έβαζα και λίιιιιγο παραπάνω ινδοκάρυδο....η μυρωδιά ειναι φοβερή!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά.. υπέροχη γεύση και μυρωδιά! Όσοι δεν το έχετε κάνει.. βιαστείτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή