Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8 Απρ 2014

Μηλοπιτάκια, από την Νατάσα


Καλημέρα!! Λοιπόν χτες αξιοθηκα κ έκανα τα μηλόπιτακια ΤΗΣ μαμάς!! Υλικά:
Για την ζύμη:
  • 1 Adoro
  • 1 κουτ.γλυκου μπεικιν πάουντερ
  • 2 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • 3-3, 5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας γιαούρτι
Γέμιση:
  • 3 μήλα στον τρίφτη (χοντροκομμένα)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα μήλα με την ζάχαρη.Τα αφήνουμε να βράσουν να πιει όλα τα υγρά και έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.Ρίχνουμε και την κανέλα.
Για την ζύμη 
βάζουμε το Adoro (μαλακό), με το μπεικιν,τη ζάχαρη, το γιαούρτι και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά ζυμώνουμε ώστε να μην κολλάει η ζύμη. Κάνουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού το πατάμε στην παλάμη και το στρώνουμε στον πάγκο ανοίγοντας κι άλλο με τα δάχτυλα.Βάζουμε στο κέντρο με ένα κουταλάκι γέμιση και κατά μήκος και το κλείνουμε περνωντας από δεξιά και αριστερά προς το κέντρο.Τα βάζουμε σε λαδόκολλα στο ταψί. Σε προθερμασμένο φούρνο για 10-12' στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!!! Γίνονται τέλεια και είναι πολύ μαλακά!!!

2 σχόλια:

  1. Τι είναι το Adoro μαλακό; Βούτυρο; Καταψυχονται τα μηλοπιτάκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Adoro είναι σε μαλακό βούτυρο, σε πλάκα.Δεν έχω δοκιμάσει να τα καταψύξω αλλά λογικά θα γίνεται....Γιατί όχι? :)

      Διαγραφή