Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23 Οκτ 2014

Κεικ πίτσα από την Χαρουλίτα


  • 2 3/4 κούπας αλεύρι 
  • 1 baking powder (20 γρ.)
  • 4 αβγά
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 3/4 κούπας ηλιέλαιο
  • 1 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή διάφορα κίτρινα τυριά
  • 2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε μικρά καρέ
  • 1 μεγάλη πράσινη σε μικρά καρέ
  • 1 κ.γ κοφτό αλάτι
  • 1 κούπα αλλαντικά της αρεσκείας μας σε κομματάκια
  • 1/2 κούπας ελιές
  • λίγη ρίγανη (προαιρετικά)


Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε για λίγο ακόμη.

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μπολ μας τις πιπεριές,τα κασέρια,τις ελιές,
τα αλλαντικά,το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.

Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά με σπάτουλα.Το μείγμα θα είναι σφιχτό,μη σας ανησυχεί,
έτσι πρέπει.
Αδειάζουμε σε φόρμα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ βουτυρωμένη με διάμετρο 25 εκ.ή ακόμη καλύτερα 
σε μακρόστενη με διαστάσεις 34x12 εκ. βουτυρωμένη και στρωμένη με λαδόκολλα για 
πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω 
περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι όταν,το βυθίσουμε στο κέντρο
του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο,αφήνουμε να σταθεί για περίπου 15 λεπτά


--Εγω δε βάζω ελιές ρίγανη κ πιπεριές ...
--Επίσης βάζω σαλαμι αέρος ( δίνει υπέροχη γεύση ) κ κασέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου