Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 Ιουν 2013

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα λεμόνι, από την Αννη.

                                                                                             (φωτό από την Αννη)

  • 1 ποτηρι του κρασιου λαδι
  • 2 ποτηρια του νερου ζαχαρη
  • 3 ποτηρια του κρασιου σιμιγδαλι
  • 4 ποτηρια του νερου νερο
  • ξυσμα απο 1 λεμονι
Ριχνουμε νερο και ζαχαρη σε ενα κατσαρολι και απο τη στιγμη του βρασμου μετραμε 2 λεπτα και το κατεβαζουμε απο τη φωτια.Σε αλλη κατσαρολα το λαδι με το σιμιγδαλι σε μετρια φωτια ανακατευουμε συνεχεια περιπου 5-6 λεπτα να χρυσισει.Προσοχη να μην αλλαξει παρα πολυ χρωμα και γινει καστανο γιατι πικριζει μετα στο στομα.Αποσυρουμε απο τη φωτια.Παιρνουμε μια κουταλα και με μεγααααλη προσοχη ριχνουμε δυο κουταλιες απο το σιροπι στην κατσαρολα με το σιμιγδαλι.Θα το δειτε να φουσκωνει και να κοχλαζει.Στη συνεχεια ριχνουμε και το υπολιιπο σιροπι και ανακατευουμε συνεχως-εκτος φωτιας παντα-μεχρι να ξεκολλαει το μειγμα απο τα τοιχωματα.Ριχνουμε και το ξυσμα,ενα τελευταιο ανακατεμα και βαζουμε το χαλβα σε μια φορμα.Το αφηνουμε να κρυωσει καλα.Ξεφορμαρουμε και πασπαλιζουμε αν θελιυμε με κανελα!!Καλη επιτυχια!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου