Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

17 Νοε 2014

Αλμυρά Muffins





  • 130 γρ αλεύρι που φουσκώνει
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 70 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
  • 100 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 μέτριο κολοκυθάκι τριμμένο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από το βάζο ψιλοκομμένη
  • 1 αυγό
  • 100 ml ξινόγαλα ή 100 γρ γιαούρτι πλήρες 
  • αλάτι 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ενώνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για να δημιουργήσετε μια ζύμη ρευστή σαν του παραδοσιακού κέικ. Μοιράζετε το μείγμα σε θήκες για μάφινς ή καπκέικς μέχρι τη μέση και ψήνεστε περίπου 13-14 λεπτά. Κάνετε το κόλπο της οδοντογλυφίδας και όταν βγαίνει στεγνή τα κεκάκια είναι έτοιμα! Μπορείτε να προσθέσετε στην ζύμη 4-5 φέτες ψιλοκομμένο σωτέ μπέικον ή ζαμπόν της αρεσκείας σας.  Τα τυριά είναι ενδεικτικά , μπορείτε να προσθέσετε ό,τι τυράκια έχετε.  Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει, βάλτε για όλες τις χρήσεις και προσθέστε 1/2 κουταλάκι μπεΐκιν πάουντερ.  Αν θέλετε να το κάνετε για μεγάλους και όχι για παιδιά (που είναι δύσκολα στις «περίεργες» γεύσεις) μπορείτε να βάλετε και 2 πολύ ψιλοκομμένα ξερά σύκα και κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο. Τέλος, αν δεν έχετε θήκες για μάφιν μπορείτε να το βάλετε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σε αυτή την περίπτωση το ψήνετε 40 λεπτά!

(απο την Έλενα Σμπώκου   elenascooking.blogspot.com )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου