Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

22 Μαρ 2017

Τσιπούρα στον φούρνο με πουρέ καρότου και πατάτας




  • 1 μικρή τσιπούρα
  • 2 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 καρότο
  • 1 μικρή πατάτα
  • 1 σκορδοκρέμμυδο
  • 200 ml ζωμό λαχανικών
  • θυμάρι 
  • αλάτι και πιπέρι
Καθαρίστε την τσιπούρα με προσοχή αφαιρώντας τα αγκάθια, κόψτε την σε κομμάτια και αλατοπιπερώστε τα προσθέτοντας ελαιόλαδο και λίγο θυμάρι.Τυλίξτε τα σε μεμβράνη κι αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο.
Ξεφλουδίστε την πατάτα, ξύστε τα καρότα και κόψτε σε ροδέλες, Τρίψτε το σκορδοκρέμμυδο και σοτάρετε το σε χαμηλή φωτιά στην κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.Προσθέστε την πατάτα και το καρότο και αλατοπιπερώστε. Βάλτε και το θυμάρι και καλύψτε με το ζεστό ζωμό ή με νερό. Βράστε αργά τα λαχανικά μέχρι να γίνουν τρυφερά. Περάστε τα όλα στο μπλέντερ κι αφήστε την κρέμα να χλιάνει.
Απλώστε τα φιλέτα σ'ένα ταψί και βάλτε τα σε ήδη ζεστό φούρνο για 6-7 λεπτά στους 190 βαθμούς.
Σερβίρετε την τσιπούρα συνοδευμένη απο τον πουρέ των καρότων και της πατάτας.


-Η τσιπούρα μπορεί να αντικατασταθεί απο άλλα ψάρια, όπως μπακαλιάρο ή πέρκα που είναι ψάρια χωρίς λίπη , εύκολης πέψης και χωρίς κόκαλα (ότι πρέπει και για τα παιδάκια, δηλαδή)

(Le ricette per il tuo bambino- Serafina Petrocca)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου