Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

31 Μαρ 2017

Ναπολέων γλυκό ποντιακό από Lefteris Hamalidis





για τη ζύμη: ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 φλ. καφέ σπορέλαιο 3 αυγά 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. σούπας αμμωνία 1 ποτήρι γάλα αλεύρι (όσο πάρει) για την κρέμα: 2,5 κιλά γάλα 6 κουτ. σούπας κάστερ-πάουντερ (custard powder, κρέμα σε σκόνη) 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη κανέλλα πασπαλίζουμε στο τέλος, αν θέλουμε τρούφα ινδοκάρυδο ή οτι άλλο θέλουμε
Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι το γάλα, την ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ να βράσει μέχρι να γίνει κρέμα. Στρώνουμε σε ένα ταψί, τα μπισκότα όσες στρώσεις θέλουμε και πασπαλίζουμε με τρούφα και ινδοκάρυδο.



2 σχόλια:

  1. οποιος μπορει λαικ !!!! καλο πασχα ελινα και καλη επιτυχια στο blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να το φτιάξω με στέβια ποια είναι η αναλογία;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή