Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

20 Φεβ 2018

Μπισκότα με νιφάδες βρώμης και φουντούκια.

(photo www.thespruce.com)


  • 200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 170 γρ. καβουρντισμένα φουντούκια
  • 120 γρ. σιρόπι σφενδαμου 
  • 100 ml καλαμποκέλαιο
  • μερικά καβουρντισμένα φουντούκια
  • αλάτι
Ψιλοκόψτε 150 γρ. φουντούκια. Σε μια γαβάθα βάλτε πρώτα τα ξηρά υλικά και κατόπιν τα υγρά, ανακατεύοντας με προσοχή, ώστε να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο και μαλακό μείγμα.
Βρέξτε τα χέρια σας (ώστε να μην κολλάει το μείγμα) και πάρτε ένα κομμάτι σε μέγεθος φουντουκιού, δημιουργώντας μπαλίτσες που στην καθεμία θα βάλετε 1/2 φουντούκι. Αραδιάστε τα μπισκότα σε λαδωμένο ταψί ή καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα τα μπισκότα (όχι περισσότερο, γιατί θα γίνουν σκληρά).
Αφού τα βγάλετε από τον φούρνο κι όσο είναι ακόμη ζεστά, μπορείτε αν θέλετε να τα αλείψετε με βύνη , ωστε να γίνουν πιο γυαλιστερά.


-το σιρόπις σφενδάμου χρησιμοποιείται σε πολλά γλυκά αντί για ζάχαρη, δίνοντας τους μια ξεχωριστή γεύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου