Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25 Σεπ 2018

Γίγαντες στον φούρνο


(φωτογραφία απο http://www.athensmagazine.gr)


  • 1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • φλιτζάνι ελαιόλαδο
Βάζουμε τα φασόλια το προηγούμενο βράδυ σε νερό να μουσκέψουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να βράσουν για μισή ώρα. Αφού ψιλοκόψουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε στο ζεσταμένο λάδι και προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλινο, την ντομάτα, την ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Βράζουμε την σάλτσα για μισή ώρα περίπου.
Στην συνέχεια στραγγίζουμε τους γίγαντες, τους απλώνουμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε τη σάλτσα μαζί με αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου