Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

28 Σεπ 2018

Ντομάτες γεμιστές με ρύζι



  • 12 ντομάτες για γέμισμα
  • 2 ντομάτες για σάλτσα
  • 12 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • βασιλικό
  • μαιντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κουταλιές ξανθές σταφίδες
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι
  • λάδι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι, ταμπάσκο
  • 1 κλωναράκι βασιλικό
Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε το καπάκι, αδειάζουμε την ψίχα τους και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Πολτοποιούμε τις 2 ντομάτες για την σάλτσα, προσθέτουμε 4 κουταλιές λάδι, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, και τις ρίχνουμε στο ταψί (όχι πάνω στις ντομάτες).
Στην συνέχεια, ψιλικόβουμε την ψίχα από τις ντομάτες, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μαιντανό και τον βασιλικό, και πολτοποιούμε το σκόρδο.
Ρίχνουμε όλα τα προηγούμενα υλικά σε ένα μπόλ , προσθέτουμε το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, την ζάχαρη, λίγο ταμπάσκο,  κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε την γέμιση καλά.
Μοιράζουμε την γέμιση στις ντομάτες και τις σκεπάζουμε με το καπάκι που είχαμε αφαιρέσει. Τις περιχύνουμε με λίγο λάδι και τις πασπαλίζουμε με αλάτι. Κόβουμε α φύλλα από το κλωναράκι του βασιλικού και τα βάζουμε ανάμεσα από τις ντομάτες. Ψήνουμε τα γεμιστά σε φούρνο, στους βαθμούς, για περίπου 90 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου