Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 Ιαν 2019

Κολοκυθόσουπα





  • 2 κιλά γλυκιά πορτοκαλί κολοκύθα
  • 1 μικρό φινόκιο
  • 1/2 ξερό κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 1 μικρή πατάτα
  • 1 κλωνάρι σέλερι μικρό
  • 1/2 πράσο
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 25-30 γρ τζίντζερ
  • 1 ζωμό κοτόπουλου
  • 1 λιτρο νερό
  • 30 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. παρμεζάνα
  • 8 φέτες προσούτο ή μπέικον
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόψτε την σε μικρά κομμάτια , σε μέγεθος σπιρτόκουτου. Κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μικρότερα κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά). Προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο και το ζεστό νερό μέχρι να καλυφθούν τα λαχανικά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα. Με την βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ή του μούλτι, χτυπάμε την σούπα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να αποκτήσει μια βελούδινη υφή.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι (προσέχουμε το αλάτι μιας και η παρμεζάνα είναι ήδη πολύ αλμυρή).
Σε ένα ταψάκι βάζουμε μια λαδόκολλα και στρώνουμε τις φέτες προσούτο (ή το μπέικον) φροντίζοντας να έχουν ζάχαρη και απο τις δύο πλευρές. Ψήστε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου