Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

24 Ιουν 2011

Σπιτικό ρυζάλευρο

  • Καστανό ρύζι
Αγοράζουμε ένα πακέτο ρύζι καστανό (και βιολογικό αν θέλουμε).
Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα δυνατό μπλέντερ η τρίφτη καφέ και κονιορτοποιούμε.
Ετσι έχουμε έτοιμη την πρώτη ύλη-ρύζι σε μορφή σκόνης.
(το ίδιο ακριβως κάνουμε και με την βρώμη,το κριθάρι,το κεχρί αν θέλουμε)
Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε 200 ml νερο και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά.Μολις κοχλάσει χαμηλωνουμε αρκετα την φωτια και ριχνουμε μεσα 50 γρ απο το ρυζαλευρο που φτιάξαμε.Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη συνεχόμενα για 8-10 λεπτά.Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε 2 κουταλιές
ελαιόλαδο.
Ετοιμο!


-Μπορεί κανείς εννοειται να ρίξει μέσα και γάλα.

-Οταν το παιδί αρχίσει να τρώει γιαούρτι μπορούμε να αναμείξουμε και μια κουταλιά μέσα στην κρεμούλα.Βοηθάει πάρα πολύ στο εντεράκι...
-Με τον ιδιο τροπο μπορουμε να κανουμε και την βρωμη αλλα αντικαθιστουμε το νερο με κανονικο πληρες γαλα ενηλικων.Στην κρεμουλα βρωμης μπορουμε να βαλουμε και φρουτακι..μπανανα,αχλαδι κλπ
-Η παραπανω αναλογια βγαζει ενα μπωλ κρεμα 200γρ.Εννοειται οτι μειωνουμε ή αυξανουμε κατα προτιμηση.Σε γενικες γραμμες η αναλογια ειναι 4 μερη νερο,1 μερος σκονη.
-Μπορουμε οταν το μωρο εχει μπει πλεον στο κρεατακι να καταψυχουμε ζωμο(κοτοπουλο,μοσχαρι,λαχανικα) και αντι για νερο να χρησιμοποιουμε αυτον.
-Επισης γινεται να φτιαξουμε και μιγμα δημητριακων απλα ανακατευοντας διαφορα ειδη δημητριακων σε μπωλ!!
-Δεδομενου οτι αλεθουμε μεγαλες ποσοτητες καθε φορα,καλο ειναι να τα διατηρουμε στο ψυγειο
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου