Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

27 Ιαν 2012

Λαζάνια φούρνου με σπανάκι και φέτα από την Ρένα.

 
Ας βάλω και εγω η ανεπρόκοπη μια συνταγη!!!!
Ειναι για λαζανια φουρνου με σπανακι και φετα!!! (και εννοω τα πλατυα τετραγωνα λαζανια).
  • 1 πακετο λαζανια,
  • μισό κιλό σπανακι φρεσκο η κατεψυγμένο ψιλοκομμενο,
  • 1 λιτρο γαλα γρεσκο,
  • μισό κιλό φετα,
  •  2-3 πρασσα,
  •  1 κρεμμυδακι ξερο ψιλοκομμενο,
  • 2-3 κρεμμυδακια φρεσκα,
  •  2 τοματες ή λίγη τοματα πουμαρο.
 Σωταρουμε σε βαθια κατσαρολα το ξερο κρεμμυδακι, και μετα προσθετουμε το σπανακι και τα υπολοιπα λαχανικά μεχρι να μαλακώσουν (περιπου 10 λεπτα). Οταν μαλακωσουν, ρίχνουμε όλο το γαλα και περιμενουμε να παρει μια βραση ανακατευοντας καλα! Κατεβαζουμε απο την φωτια και θρυμματιζουμε με τα χερια μας την μιση περιπου φετα.
Σε ενα βαθυ πυρεξακι στρωνουμε μια στρωση λαζανια, και ριχνουμε με κουταλα το μειγμα της κατσαρόλας (τα λαζανια πρεπει
να κολυμπάνε).Συνεχίζουμε μεχρι να βαλουμε 2-3 στρωσεις λαζανια αναλογα με το μεγεθος του πυρεξ (εμενα μου βγαινουν 3 στρωσεις). Μην φοβαστε που υπαρχουν πολλά υγρα, θα τα πιουν ολα τα λαζανια για να γινουν ζουμερα.Απο πανω ριχνω την υπολοιπη φετα και την τοματα και το ψηνω σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για περιπου 40 λεπτα. Εγω το βαζω στον αερα, αλλά αν δεν εχει αερα η κουζινα δεν πειραζει.
Περιπου στην μεση της ωρας (στα 20 λεπτα) ελέγχω το πυρεξ και αν εχουν στεγνωσει τα πανω λαζανια, τα πιεζω λίγο ωστε να ξαναβραχουν απο το ζουμι στο πυρεξ και τα σκεπαζω με χαρτι ψησιματος.
Καλή Επιτυχια

1 σχόλιο: