Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 Ιουλ 2011

Η πρώτη μας ψαρόσουπα!

Σήμερα φάγαμε ψαράκι για πρώτη φορά!! Μεγάλη επιτυχία (με τις πολύτιμες συμβουλές της γιαγιάς μας)!!
  • 1 φρέσκος μπακαλιάρος (ή κάποιο άλλο ψαράκι κατα προτίμηση με ένα κεντρικό κόκαλο για ευκολία στο καθάρισμα)
  • 2-3 πατατούλες
  • 2-3 καροτάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ώριμη ντομάτα (χαρίζει όμορφο χρώμα στην σούπα)
  • σέλινο
  • ρυζάκι "καρολίνα" 
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
Καθαρίζουμε καλά το ψάρι (ή αφήνουμε αυτήν την "τιμή" στον ψαρά μας) και το ξεπλένουμε.Το χαράζουμε λίγο στο πλάι με το μαχαίρι για να μην "σκάσει" και το ραντίζουμε με αρκετό λεμόνι.Το βάζουμε στην κατσαρόλα με με το κρεμμύδι και νεράκι να βράσει για μισή ωρα περίπου.
Βγάζουμε το ψάρι από την κατσαρόλα και με ένα ψιλό σουρωτήρι , περνάμε το ζουμί, και ρίχνουμε μέσα τις πατατούλες,τα καροτάκια και την ντοματούλα περασμένη από τον τρίφτη.Βράζουμε για μισή ώρα περίπου.Λίγο πριν τελιώσει ρίχνουμε και το ριζάκι.
Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Αφού καθαρίσουμε πολύ προσεκτικά λίγο ψαχνό από το ψαράκι το ρίχνουμε μέσα  στην σουπίτσα και βάζουμε λίγο λεμονάκι! Μιάμ μιάμ!!!

-Ξεκινάμε με τις πιο "άπαχες" ποικιλίες ψαριών όπως μπακαλιάρος,τσιπούρα και γλώσσα για να περάσουμε αργότερα στα πιο λιπαρά όπως τόνο και σολωμό. Καλύτερα να αποφεύγουμε για τα παιδάκια μας τα ψάρια ιχθυοτροφείου.
-Οσο λιγότερο νεράκι βάλουμε για την σούπα ,τόσο πιο "πλούσια" γεύση θα έχει ο ζωμός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου