Ουφ!!!
Τι μαγειρεύουμε πάλι σήμερα στο παιδάκι μας για να μην μας το φέρει καπέλο απ'την βαρεμάρα?
Τι σνακ δίνουμε στο βλαστάρι μας για να μην ροκανίζει συνέχεια μπισκότα?
Τι φρουτάκια υπάρχουν εκτός από μήλο-μπανάνα-αχλάδι?
Αν δεν θέλουμε να δώσουμε κρέμα του εμπορίου για απογευματινό?
Αν δεν τρώμε κρέας?
Βοηθάτε γιατί χανόμαστε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

15 Ιουλ 2011

Πατατόπιτα

Αυτή η εκδοχή της ισπανικής τορτίγια είναι μια εύκολη λύση για γεύμα,πάρτυ ή πικ νικ.


  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 675 γρ. πατάτες χωρίς την φλούδα κομμένες στην μέση και μετά σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο στην μέση και μετά σε λεπτά μισοφέγγαρα
  • 5 μεγάλα αυγά
  • λίγο γάλα
  • φρεσκοτριμμένο μαυρο πιπέρι (οχι για μωρά!!)
  • αλάτι (επίσης...οχι για μωρά!!)
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνιμε καπάκι.Προσθέτετε τις πατάτες και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 10 λεπτά,ανακατεύοντας συνεχώς για να μην ροδίσουν.Χαμηλώνετε πολύ την φωτιά,σκεπάζετε και ψήνετε για 30 λεπτά,ανακατεύοντας κατά διαστήματα ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ.
Χτυπάτε καλά τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με τια πατάτες και ανακατεύετε ελαφρά, ώστε να απλωθεί.Ψήνετε χωρίς καπάκι για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το αυγό.Κατά διαστήματα,ξεκολλάτε τις άκρες της ομελέτας από τα πλαινά του τηγανιού.
Στο μεταξύ, θερμαίνετε το γκρίλ.Βάζετε το τηγάνι με την τορτίγια στο γκρίλ για 2-3 λεπτά,ώστε να ροδίσει.Σβηνετε το γκρίλ και αφήνετε την ομελέτα να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πρότού την κόψετε.


-Τρώγεται ζεστό και κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου