- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 675 γρ. πατάτες χωρίς την φλούδα κομμένες στην μέση και μετά σε λεπτά μισοφέγγαρα
- 1 μεσαίο κρεμμύδι κομμένο στην μέση και μετά σε λεπτά μισοφέγγαρα
- 5 μεγάλα αυγά
- λίγο γάλα
- φρεσκοτριμμένο μαυρο πιπέρι (οχι για μωρά!!)
- αλάτι (επίσης...οχι για μωρά!!)
Χτυπάτε καλά τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνετε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με τια πατάτες και ανακατεύετε ελαφρά, ώστε να απλωθεί.Ψήνετε χωρίς καπάκι για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το αυγό.Κατά διαστήματα,ξεκολλάτε τις άκρες της ομελέτας από τα πλαινά του τηγανιού.
Στο μεταξύ, θερμαίνετε το γκρίλ.Βάζετε το τηγάνι με την τορτίγια στο γκρίλ για 2-3 λεπτά,ώστε να ροδίσει.Σβηνετε το γκρίλ και αφήνετε την ομελέτα να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πρότού την κόψετε.
-Τρώγεται ζεστό και κρύο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου